2008. április 19., szombat

SzTK-pálya, 2008. 04. 19.

Sok hiányzóval, visszajátszók nélkül, s mindössze két cserével álltunk ki Dunaharaszti ellen, s egy nem túl biztató előzménnyel a hátunk mögött: a szerdai edzőmeccsen csak 3:3-ra futotta az U11-es csapattal szemben, nem kis részben az „odaigazolt” Levinek köszönhetően, aki kétszer is betalált a hálónkba. Ezzel együtt nem kezdődött rosszul a mérkőzés, nagyjából negyedórán át eredményesen – inkább szerencsésen, mint jól – védekeztünk, s csak egy gólt kaptunk; a lövések többsége elkerülte a kaput. Amikor azonban a (mondani sem kell: javarészt magasabb, erősebb, rutinosabb) vendégek észrevették, hogy érdemes átlövéssel kísérletezni, illetve többször is sikerült a széleken a védelem mögé kerülniük, beindult a gólgyártás, s 0:6-tal vonulhattunk le a szünetre.
A második félidőt határozottan jobban kezdtük, az egész csapat hősiesen védekezett, ami újabb negyedórára volt elég. Aztán megint becsúszott egy-két gól, a végén pedig – különösen, hogy Szuri sérülése miatt, csere híján, 10 emberre fogyatkoztunk – ismét felbomlott a védelem, s így 0:12 lett a végeredmény. Ennek dacára a csapatból egyértelműen a kapuban kezdőként debütáló, s mindvégig játszó Ádám teljesítménye emelhető ki: két-három gólban ugyan benne volt, de amúgy amit lehetett, hárított, a lövések általában nem jöttek ki róla, több határozott kifutása, vetődése is volt, néhány bravúrt is bemutatott, a kézből történő kirúgásai pedig elszálltak a félpályáig. A védelemből talán Petike volt a legmegbízhatóbb, s Valternak és Szurinak voltak még említhető próbálkozásai, bár a csapat kapura lövésig így sem jutott el a meccs folyamán.
A következő ellenfél Monor. Amely emlékezetem szerint lényegesen szervezettebb csapat Harasztinál...


>>Képriport (14 fotó)

Edzői beszámoló

SZTK-Dunaharaszti 0:12
Szigetszentmiklós, 2008. 04. 19.

Kezdőcsapat:
Völler (6)
Bombosz (6), Märtz (5), Dávid (5), Leidl (5)
Nabilek (5), Acsai (6), Tótok (5)
Haász (6), Zsubori (5), Szuroczky (5)

Cserék: Rácz (-), Körösi (-)

A körülményekhez képest szerintem helytálltak a fiúk. Sok minden nehezítette a dolgunkat, ennek ellenére se mondhatom, hogy feltartott kezekkel mentünk ki a pályára. Ha kicsivel jobban figyeltünk volna, akkor elkerülhettünk volna pár gólt, és máris jobban nézett volna ki az eredmény. Jelen pillanatban ennyi különbség van a két csapat között. De ez így van rendjén, hiszen két évvel idősebbek a harasztiak. Ádám teljesítményét szeretném kiemelni; nekem kellemes meglepetést okozott.

Pandur Tamás, edző

Nincsenek megjegyzések: