2008. szeptember 18., csütörtök

Alsónémedi, 2008. 09. 18.

Haász Gábor tudósítása

Szerettem volna én is úgy kezdeni a beszámolómat, mint ahogy azt Ervin kollégám a múlt héten, vagyis hogy „Győzelem! Győzelem! Győzelem!” Sajnos ezúttal, az Alsónémedi elleni csütörtök délutáni meccs után, ezt nem tudom megtenni. Ez részben annak is betudható, hogy a hazai műfű után nehéz volt megszokni a füves pályát, amelyet a mérkőzés előtt nyírhattak le, de sajnos nem eléggé, így a labda mozgása néha megtréfálta játékosainkat, aminek rossz passzok lettek a következményei.
Az első félidőben a nagy főlényben játszó hazaiak irányították a mérkőzést, de igazi gólveszély nem alakult ki. Egy-egy kósza labda jutott csak el a kapunkig, ám Misi rendre hárított. A 0:0-ás fordulásnak akár örülhettünk is volna, ám látszott, hogy a teljes meccset aligha lehet kivédekezni. Félelmünk beigazolódott, amikor a második félidő derekán egy távoli bomba a felső lécről élesen a hálónkba csapódott. A kapott gól után fiaink megpróbáltak támadásokat vezetni – ebben Szuri, Bálint és Roli egyaránt nagy szerepet vállalt –, ám ez azzal is járt, hogy középpályásaink az ellentámadásoknál nem értek vissza időben, a védelmünk pedig egyre nehezebben tudta felvenni a harcot a néha három-négy támadóval rohamozó hazaiakkal. Ennek az lett a vége, hogy ellenfelünk a második gólját is megszerezte.
A csapatunk azonban nem omlott össze, sőt: legnagyobb örömünkre a hátra lévő nyolc percet szinte végigrohamozták a srácok. Egy remek kiugratás nyomán meg is lett volna a lehetőség a szépítésre, ám Valter beadását követően a két berobbanó támadó előtt sajnos elsuhant a labda. Ám ez még mindig nem jelentette a mérkőzés végét, mert a bal oldalon Bálint buktatásáért szabadrúgáshoz jutottunk. A nézőtérről már a labda leállítása előtt többen gólért kiáltottak, és Bálint nem akart csalódást okozni a közönségnek: bombagólt lőtt! A hátra lévő négy perc sajnos már kevés volt az egyenlítésre, de úgy vélem, tisztes helytállással nem szégyen a vereség. Az utóbbi két mérkőzésen látottak alapján mindenesetre elmondható: kezd összeállni a csapat. Csak így tovább, srácok! Hajrá SZTK!Haász Gábor képriportja (11 fotó)

Edzői beszámoló

Alsónémedi-SZTK 2:1
Alsónémedi, 2008. szeptember 18.

Kezdőcsapat:
Acsai (7)
Ladányi (5), Szilágyi (6), Darabos (5), Nabilek (5)
Martz (5), Orosz (6), Dávid (5), Golts (6)
Haász (5), Szuroczky (5)

Cserék: Szamocseta (5), Hóbor (-)
Gólszerző: Orosz
Jók: Acsai, Orosz

Kicsit zavarta a játékosokat a rosszul nyírt füves pálya. Nehezen lehetett folyamatos játékot kialakítani, az ívelgetés játszotta a főszerepet. Mindkét oldalon született egy-egy bombagól. Ha kicsit határozottabbak vagyunk elöl, akár elhozhattunk volna egy pontot. Túl későn jött a szépítő gól.

Pandur Tamás, edző

Nincsenek megjegyzések: