2009. április 20., hétfő

SzTK-Dunakeszi Kinizsi, 2009. 04. 18.

Zsubori Ervin tudósítása

„Ki a jobb?! Dunakeszi!” – skandálták a szombati, 2:3-ra végződött meccs lefújása után a vendégcsapat játékosai. „De nem sokkal! És simán lehetett volna fordított is az eredmény!” – replikázott az egyik vendégszurkoló. És e megjegyzés nem csak roppant sportszerű volt, hanem igaz is: talán az idény legösszeszedettebb játékát nyújtva maradtunk alul a Dunakeszi Kinizsi SE gárdájával szemben, s ha belőjük a helyzeteinket, mi vonulhattunk volna le győztesen a pályáról.
A kezdéssel ezúttal nem volt baj: ha azt nem is lehet mondani, hogy odaszegeztük volna a kapuja elé az ellenfelet, de sikerült egyértelmű mezőnyfölényt kialakítani. Bár kisebb helyzetek a vendégek előtt is adódtak, az első negyedóra végén mi szereztük meg a vezetést is: a bal oldalon felhúzódó Orosz Bálint a 16-os sarkától nem messze kapott labdát, egyet igazított rajta, majd vagy 20 méterről bődületesen nagy gólt ragasztott a kapu jobb felső sarkába! Alig telt azonban el egy-két perc, egy középpályán csúnyán eladott labdával lekontráztak bennünket, s egy higgadtan kijátszott akció végén kiegyenlítettek a Dunakesziek. Sőt, pár perccel később fordítani is tudtak: a félmagasan beível szögletre a rövid saroknál berobbant egy támadó, s a tétovázó védőink között, illetve a határozatlanul kimozduló Völler Ádám mellett a hálóba továbbította a labdát.
Szerencsére a csapat nem omlott össze, sőt helyenként kifejezetten formás, öt-hat passzos akciókat is vezettünk, s több gólhelyzetet is sikerült kidolgozni. Kovács Matyi többször is megiramodhatott a kapu felé, ám veszélyes lövésig nem nagyon jutott el. A középpályán különösen a hátravontan játszó Gubacsi Zoli jeleskedett a labdaszerzésben, s több remek indításra, megindulásra is futotta az erejéből, de Haász Valter és Szuroczky Krisztián is sokat dolgozott. A félidő végére a védők is összekapták magukat, a kezdőként pályára lépő Nabilek Dávidnak több szép felszabadítása, megelőzése is volt, s Ladányi Bence is keményen hajtott. Az akarással Szilágyi Gabinál és Darabos Balázsnál sem volt baj, ám mintha az ő játékukba a szokásosnál több hiba csúszott volna ezen a meccsen.
Balázst a második félidő elején le is hívták a trénerek, s helyére – pontosabban a középpályára - Martz Robi állt be, aki kimondottan friss lendületet adott a csapatnak: láthatólag nagy kedvvel, bátran focizott, keményen ütközött, ha kell, s ügyes kiugratásai is volt. A meccs ezen szakaszában is próbáltuk járatni a labdát, s végigvinni a támadásokat, ami néha sikerült is. Az egyenlítő gól mégis szögletből született: Bálint beívelését, némi kavarodás után, Kanalas István kotorta a hálóba.
Közben persze a több nagytermetű, gyors játékossal felálló vendégeknek is voltak helyzeteik, de vagy nem találták el a kaput, vagy Ádám hárított. Mi többször is visszaszerezhettük volna az előnyt. Egy gyorsan elvégzett pontrúgás Valtert is váratlanul érte, így kimaradt a helyzet. Bálint az egyik szabadrúgását fölé, a másikat a kapus kezébe küldte. Egy szöglete után Kanalas tisztán fejelhetett volna, de nem jól találta el a labdát. Ugyanő a bal oldalon futott el, simán lerázta védőit, ám a tizenhatoson belülről csupán esetlen hazaadásfélére futotta. A csereként beállt Zsubori Barnabás is kapott egy szép kiugratást, s a védőktől szorongatva kapura is küldte a labdát, de nem tudott beleadni elég erőt.
A sok kimaradt helyzet, ahogy az már lenni szokott, meg is bosszulta magát: nem sokkal a vége előtt a bal oldalon könnyedén átjátszották védőinket, s a középre küldött átadást nyomán tizenhatról egy hatalmas bombával megszerezték a vezetést. Ezt követően még próbálkoztunk, de sajnos egyenlíteni már nem sikerült. Kár, mert legalább a döntetlen mindenképpen jogos lett volna. Így pontot ezúttal sem szereztünk, viszont a játék képe már adhat okot némi bizakodásra. Persze az Abony Kid ellen egy hasonló teljesítmény alighanem édeskevés lesz, főleg, ha a helyzeteink is kimaradnak.

Edzői beszámoló

SzTK-Dunakeszi Kinizsi 2:3
Szigetszentmiklós, 2009. április 18.

Kezdőcsapat:
Völler (5)
Ladányi (5), Szilágyi (4), Gubacsi (7), Nabilek (6)
Darabos (4), Haász (5), Orosz (6), Szuroczky (5)
Kanalas (6), Kovács (5)

Cserék: Zsubori (5), Martz (6), Nagy (-)
Gólszerzők: Orosz, Kanalas

Megint egy verhető csapattól kaptunk ki. Az első két kapott gól egyaránt óriási hibából született. A hozzáállással, akarással elégedett vagyok, a helyzetkihasználással már kevésbé. Nem érdemeltünk vereséget, de egy jól eltalált lövés eldöntötte a három pont sorsát.

Pandur Tamás, edző

Nincsenek megjegyzések: