2009. április 4., szombat

SzTK-Alsónémedi SE, 2009. 04. 04.

Zsubori Ervin tudósítása

Nem játszottunk jól a tabella negyedik helyén álló Alsónémedi ellen, vagy talán mondjuk inkább így: rosszul játszottunk. Az egész mérkőzésen összesen három érdemi helyzetünk adódott, ami nagyon kevés. Az elsőt Haász Valter verekedte ki magának, aki a jobb oldalon iramodhatott meg, majd egy ütközés után átjutott védőjén, s egyedül vihette a kapusra a labdát, ám nyolc-tíz méterről leadott lövése mellé szállt. A második helyzetünket belőttük: egy tizenhatoson belüli kavarodás után Kovács Matyi elé került a labda, aki öt méterről a hálóba bombázott. A harmadiknál, már a meccs vége felé, Orosz Bálint hosszú sarokra ívelt szögletére érkezett - a hátul amúgy viszonylag eredményesen romboló - Szilágyi Gabi, ám fölé fejelt. Ezen kívül talán még Zsubori Barnabás szép kiugratása említhető Szuroczky Krisztián felé, ám ezt aztán nem sikerült gólhelyzetig vinni, meg egy Orosz-szabadrúgás, amely azonban ezúttal fölé lett.
A többi küzdelem volt, amely küzdelemből az esetek többségében sajnos vesztesen kerültünk ki. Tótok Andris rengeteget dolgozott ugyan a középpályán, de nagyon sok hibával. A jobb oldali védelmünket többször is átjátszották; az egyik alkalommal egészen a tizenhatos sarkáig futhatott el a gyors vendég szélső, s bár lövését az amúgy négy-öt bravúrt is bemutató Völler Ádám kivédte, kijött róla a labda, s a támadó másodszor már nem tévesztett. Ez nagyjából az első félidő derekán történt, s előtte már megúsztunk három-négy ziccert – vagy Ádám, vagy a felső kapufa mentett. Könnyedén menthető lett volna a második gól is, ha Ladányi Bence középtájon kiengedi bedobásra a hosszú indítást, ám nem ezt tette: megpróbálta megjátszani, szerelték, majd egy ezt követő pontrúgás után egy amúgy szép távoli lövéssel, közvetlenül a félidő lefújása előtt, amikor épp feltámadtunk valamelyest, bekaptuk a második gólt is.
Az ezt megelőző hiba lehetett az utolsó csepp a pohárban Csurka Zolinál, aki ezúttal - Pandur Tomi távollétében - egyedül ült a kispadon. A szünetben a túloldali lelátóról is feltűnő volt, hogy míg a vendégek mestere - a biztos vezetés és a nyomasztó mezőnyfölény dacára - széles gesztusokkal magyarázott csapatának, kielemezve a gyenge pontokat, még egyszer átvéve a taktikát, addig a mi edzőnk csak ült a kispad szélén, s úgy tűnt, mintha az erőtlen játék, az elemi hibák, a megbeszélt elemek be nem tartása miatt egyszerűen elment volna a kedve az egésztől.
Az érezhető feszültség nem tette felszabadultabbá a játékunkat a második félidőben sem. Próbálkoztak persze a srácok, Gubacsi Zoli például ezúttal is többször szerelt a középpályán, s hosszú indításokkal is kísérletezett, a csereként beállt Horváth Ádám is igyekezett meghúzni a szélt, de épkézláb támadást nem nagyon tudtunk vezetni. Alsónémedi egy lesgyanús szituáció után tovább növelte az előnyt, s egy gyönyörű kontratámadást is góllal fejeztek be a vendégek, akik egy újabb védelmi bizonytalankodást is kihasználtak.
E meccsből nehéz lesz építkezni a következő forduló előtt, amelyben amúgy Veresegyházára látogatunk majd. Ez volt Tura mellett a másik csapat az ősz folyamán, amelyet le tudtunk győzni: itthon, jó játékkal, 3:0-ra vertük őket. Nagyon fontos lenne most is egy megnyugtató, önbizalom-növelő győzelem, ám ez korántsem ígérkezik lefutottnak: az elmúlt fordulóban például a Veresegyháza 2:0-ra legyűrte otthon Dunaharasztit (igaz, ez valószínűleg nem az a Dunaharaszti, amelyet tavaly láthattunk, hiszen Alsónémedi két hete nekik is gurított egy ötöst). Annyi mindenesetre biztos: messze még a bajnokság vége, korai lenne már most föladni… Hajrá srácok!

Edzői beszámoló

SzTK-Alsónémedi SE 1:5

Szigetszentmiklós, 2009. április 4.

Kezdőcsapat:
Völler (7)
Ladányi (4), Darabos (4), Szilágyi (5), Szamocseta (3),
Haász (4), Orosz (5), Martz (3), Tótok (4), Szuroczky (5),
Kovács (4)

Cserék: Herke, Gubacsi (5), Horváth (5), Nabilek, Zsubori
Gólszerző: Kovács

Rosszul, pontatlanul, akarat gyengén futballoztunk. Tisztelet a kivételnek, de egy ilyen vereség után nem akarok senkit sem kiemelni.

Csurka Zoltán, edző

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Elnézést,hogy ismeretlenül véleményt nyilvánítok ,de az edző hozzáállása mélyen felháborított.
Látszott,hogy sem a mérkőzés alatt,sem a szünetben és még a mérkőzés után sem kaptak a gyerekek kellő támogatást a jobb eredmény eléréséhez. Ezért úgy érzem az edző magatartása szakmailag minősíthetetlen volt a mérkőzésen.