2009. április 13., hétfő

Versegyházi VSK-SzTK, 2009. 04. 10.

Haász Gábor tudósítása

Csapatunk pénteken Veresegyház gyönyörű füves pályáján mérkőzött. Tekintettel arra, hogy a szokásos kezdőből sokan hiányoztak, a meccsről készült beszámolót is kicsit részletesebben közöljük, hogy a távol lévő játékosok és szurkolók is kellően átélhessék az eseményeket.

I. félidő
3. perc: Egy ellentámadásból Veresegyház megszerezte az első gólt (1:0).
6. perc: A folyamatos hazai támadások ritmusát nem tudtuk felvenni, így a második gól is megszületett (2:0).
13. perc: Csapatunk magához tért, a kiugró Kovács Matyit a 16-os sarkánál az utolsó védekező játékos buktatta, melyre a játékvezető elfordította a fejét, és továbbot intett. Edzőnk, Tomi, felháborodottan reklamált, mindhiába.
17. perc: Matyi reklamálásért sárga lapot kapott, miután egy támadásunkat les címszóval a játékvezető lefújta; ezen még az ellenfél szurkolói is jót nevettek, mivel lesről szó sem volt.
19. perc: Némileg meglepő volt, hogy a bíró nem adta meg a veresegyháziak leshelyzetből született gólját, mivel előtte tucatnyi ellenünk elkövetett szabálytalanságot továbbengedett.
29. perc: Orosz Bálint kiugratása után Matyi vette át a labdát, de hosszan szöktette magát, így végül mellé lőtt.
30. perc: A házigazdák támadást indítottak, de elakadt a labda az ezúttal a jobbhátvédként játszó Haász Valterban, aki azonnal a középpályán lévő Bálintot indította, de a támadás a 16-os sarkánál elhalt.
31. perc: A veresegyháziak ismét áthámozták magukat a védelmünkön, s megszerezték 3. góljukat (3:0).
35. perc: A hazai támadóknak a félidő végén még egy fölére futotta.

Szünet
Már-már azt hittük, hogy a játékvezető nem mer kijönni a folytatásra: a szünet kicsit hosszúra - mintegy 20 percesre - nyúlt; a kezdéshez felállt játékosok értetlenül nézelődtek a kispadok felé, amikor végre megjelent a bíró is.

II. félidő
2. perc: az U11-ből kölcsönkapott Pál Csabi beadását Szuroczky Krisztián 8 méterről a kapu mellé rúgta.
4. perc: Matyi remek kiugratás után a kapu mellé gurított.
5. perc: Jobb oldali szabálytalanság után Bálint a 16-os sarkáról végezhetett el szabadrúgást, ám lövése ezúttal a kapufa mellett hagyta el a játékteret.
7. perc: Bálint kiváló labdája után Matyi került helyzetbe, aki 10 méterről mellé lőtt.
9. perc: Ellentámadásunk során Matyi ment el a jobb oldalon, majd a 16-oson belül Szurinak passzolt, aki azonban 5 méterről nem találta el a kaput.
10.perc: Egy szerelést követően Valter szerzett labdát, aki Matyit indította, ám csatárunk 6 méterről leadott lövését a kapus könnyedén védte.
14. perc: Már-már mezőnyfölényben játszottunk, ám egy ellentámadásból ismét a veresegyháziak szereztek gólt (4:0).
16. perc: A fáradtság első jelei kezdtek mutatkozni játékosainkon; Bálint, tőle szokatlan módon, rosszul vett le egy labdát, mely méterekre pattant, az ellenfél lecsapott rá, s ismét betalált (5:0).
21. perc: A mérkőzés egyik legvitatottabb jelenete játszódott le. Gubacsi Zoli összerúgott az ellenfél egyik játékosával, aki lenn maradt a földön. A játékvezető továbbot intett, majd látván a földön fekvő focistát, mégis megállította a meccset. Ápolás következett, s mindenki úgy gondolta, a mérkőzés játékvezetői labdával folytatódik. Nem így történt; a bíró érthetetlen módon szabadrúgást ítélt a házigazdák javára, 20 méterre kapunktól. Szerencsére ebből nem esett gól, mert a labda a kapu fölé szállt.
27. perc: Egy veresegyházi támadás után védőink a gólvonalról mentettek, majd egy gyors kontrából a frissen leigazolt Kanalas István megszerezte első gólunkat (5:1).
30. perc: Rácz Tomi indította Matyit a 16-os sarkánál, de a 8 méterről leadott lövés a kapus kezében kötött ki.
31. perc: A veresegyházi ellentámadás után a labda a felső kapufáról az 5-ös vonaláig pattant ki, s Valter felszabadító rúgása kellett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb baj a dologból.
33. perc: Matyi a megszerzett labdát újonnan igazolt játékosunkhoz, Istihez pöckölte, aki 7 méterről másodszor is betalált, beállítva a végeredményt (5:2).

Mindent egybevetve, ha a kihagyott helyzeteinket nem puskázzuk el, akár gólokkal is nyerhettünk volna. Ám, ha figyelembe vesszük, hogy a játékvezető, mint hírlik, veresegyházi lakos, akár hálásak is lehetünk a sorsnak, hogy a végén a gólkülönbség nem lett ennél nagyobb.
Hajrá srácok! Hajrá SzTK!

Edzői beszámoló

Versegyházi VSK-SzTK 5:2
Versegyház, 2009. április 10.

Kezdőcsapat
Herke (4)
Haász (5), Szilágyi (5), Gubacsi (8), Gönczi (4)
Szamocseta (4), Pál (4), Orosz (5), Szuroczky (5)
Kanalas (7), Kovács (6)

Cserék: Nabilek (5), Rácz(-)
Gólszerző: Kanalas (2)

Az ünnepek miatt kicsit felforgatott csapattal álltunk fel. Ez azonban nem magyarázat a 8 százszázalékos helyzet kimaradására. Még a legrosszabb esetben is minimum 1 ponttal kellett volna távoznunk. Nem szoktam a játékvezetővel foglalkozni, de ez kritikán aluli volt. Már az elején ki kellett volna állítani az utolsó emberként szabálytalankodó hazai játékost. Ami pozitivum, az a rengeteg kidolgozott helyzet; a negatívum pedig, hogy kimaradtak: ennyi lehetőséggel 3 meccset is meg lehet nyerni. Egyedül Gubacsi Zolit emelném ki, aki szerintem a mezőny legjobbja volt.

Pandur Tamás, edző

Nincsenek megjegyzések: