2007. október 21., vasárnap

SZTK-pálya, 2007. 10. 21.

Kis híján azoknak lett igazuk, akik a heti szavazáskor arra tippeltek: döntetlen lesz a Maglód elleni meccs (a 10 szavazóból 8 erre adta a voksát, míg 2 szurkoló megelőlegezte az első győzelmet a csapatnak). A döntetlen ugyanis abszolút benne volt a játékunkban, sőt még a nyerés sem volt teljesen esélytelen. No de menjünk sorjában.
Ragyogó napsütésben, ugyanakkor a délelőtti csípős hidegben gyülekeztek a játékosok és a szülők a mérkőzésre a miklósi pályán. Mire a srácok kifutottak melegíteni, előkerült a vadonatúj szurkolói zászló is, amely így a majdnem teljes keretről készült csapatképre is rákerülhetett. Majd amikor az ellenfél játékosai is előjöttek az öltözőből, ismét nyugtázhattuk: ezúttal sem magassági fölényünkre kell építenünk a taktikát...
Az első percek ennek megfelelően maglódi fölényt hoztak, beszorultunk a kapunk elé. A borulátóbb szurkolók már-már temetni kezdték ezt a meccset is, amikor egyszer csak azt vettük észre, hogy kezd a csapat magára találni. Előbb csak kijöttünk a szorításból, sikerült megtartanunk a labdát, majd egy-egy bedobás után (amelyet egyébként mindkét együttesből többször is hibásan végeztek el, s ezt a bíró következetesen le is fújta) már feljebb tudtuk tolni a védekezésünket. A kapuban Erik remekül együtt élt a játékkal, ha kellett, messze kifutva hárított, s a kirúgásokkal sem volt ezúttal gond.
A félidő derekára aztán teljesen átalakult a játék képe. Egyebek mellett Levente és Valter harcosságának köszönhetően sok labdát szereztünk a középpályán, hátul a védők - Petike, a sérülésből visszatért Ricsi, Robi, illetve Bence - jól romboltak és indítani is tudtak, a vendégként ismét remeklő, s elképesztően sokat futó Janika pedig hol a védelembe segített be, hol a félpályánál szerelt, hol cselekkel próbált a kapu felé törni. Egyértelműen átvettük az irányítást, s tudatos passzokkal, szép kombinációkkal többször is eljutottunk a kapu közelébe. (Märtzné Pisla Erika videója - Haász Gábor szerkesztésében - egy szép támadásról itt.) A legnagyobb esély talán a kiugratásokban lett volna, amelyekből - elsősorban a szépen osztogató Kevin révén - többel is megpróbálkoztunk, s a labdát általában még sikerült is átvenni, s megindulni vele a kapu felé, ám a hatalmas termetű védők rendre beérték a mieinket. Most látszott csak igazán, hogy mennyire hiányzott a (betegség miatt távol maradó) villámléptű Béla, akinek bízvást lett volna esélye legalább két-három alkalommal eljutni a kapuig.
A támadásaink javarészt a jobb oldalon indultak, az első félidő legnagyobb helyzete mégis egy bal oldali akcióból adódott. Az oldalvonal mentén, körülbelül 20 méterre az alapvonaltól, Barnabás erőszakosan lecsapott a labdára, az ütközésből is ő került ki győztesen (holott védője az ellenfél legmagasabb játékosa és csapatkapitánya volt), majd megtolta befelé, s már a tizenhatoson belülről, több védő között tovább passzolta Lacikának, aki középre gurított, az ott tisztán érkező Valter elé. Jobbszélsőnk át is vette és meg is lőtte a labdát, ám nem sikerült igazán helyeznie, így a kapus háríthatott. (Videó az akcióról itt.)
Közben azért a maglódiak is vezettek akciókat, ők is többször próbálkoztak kiugratással, ám általában sikertelenül. Az egyik ilyen kontrát azonban sikerült gólra váltaniuk: a tizenhatos jobb oldalán csatáruk átvette a labdát, amelyet egy kavarodás után is sikerült megtartania, majd a kifutó kapus mellett a hosszú sarokba gurítani. Dicséretes, hogy a bekapott gól nem szegte kedvét a mieinknek, szögletből, illetve szabadrúgásból még több kisebb lehetőségünk is adódott, ám a kaput nem sikerült bevenni.
A szünetben, a felnőtt csapat bajnoki mérkőzése miatt edzőnknek, Tominak, el kellett mennie, s helyét Gyuri bácsi vette át a kispadon. A második félidő elején azért látszott, hogy a gól megnyugtatta a vendégcsapatot, több támadást is vezettek, s valamelyest ismét beszorultunk. Majd egy szöglettel felérő szabadrúgás után a maglódiak megszerezték második góljukat is. A magasan beívelt labda átszállt a kapus feje fölött, s a védők sem ügyeltek eléggé a hosszú oldalon helyezkedő, amúgy alacsony termetű támadóra, aki tiszta helyzetben a léc alá fejelt. Néhány percig félő volt, hogy a Törökbálint elleni hazai meccs ismétlődik majd meg (amikor jó fél órán át uraltuk a játékot, ám a bekapott két gól után már nem tudtunk koncentrálni), ám ezúttal messze nem ez történt. A védelem továbbra is masszívan állt a lábán, s ez a helyzet akkor sem változott, amikor Eriket Dani váltotta a kapuban. A frissen beállt hálóőr egy magabiztos felszabadító rúgással mutatkozott be, majd alig néhány percnyi játék után százszázalékos ziccert hárított: kiváló ütemben futott ki az egyedül kapura törő csatárra, s megszerezte a labdát. (Videó az akcióról itt.) Ezek a megmozdulások érezhetően megnyugtatták Danit, aki hosszú kirúgásokkal, jó ütemű kifutásokkal vétette észre magát a későbbiekben is, s végül kapott gól nélkül vonulhatott le a pályáról.
Nem így a maglódiak! Csapatunkat ugyanis a két gól sem küldte padlóra, továbbra is vezettünk támadásokat. Először Barnabás játszotta tisztára magát a bal szélen, majd befelé indult, s vagy 20 méterről lövésre vállalkozott, ám nem sikerült elég erőt beleadnia. Egy 17 méterről elvégzett szabadrúgásánál viszont már erőteljes lövéssel ívelte át a sorfalat, ám a kapus jól helyezkedett. (Videó a szabadrúgásról itt.) A csereként beállt Szilárd is több fontos labdát szerzett, Levi a nála csaknem kétszer nagyobb csapatkapitánnyal is ütközött, és sikerült is szerelnie, egyszóval mindenki igyekezett a maximumot nyújtani. S az elszánt küzdőszellemnek meg is lett az eredménye. Kevin, aki továbbra is jól kevergetett a középpályán, egy bal oldali akció során két cselt is bemutatott, majd buktatták. A szögletzászlótól néhány méterre megítélt szabadrúgást a mezőny talán legjobbja, Janika vállalta. Bent nagy volt a helyezkedés, ám végül is játékosunk a hosszú sarkot vette célba, s zseniálisan eltalált lövése érintés nélkül hullott a kapuba! (Videó a gólról itt.)
A meccs két percen belül véget ért, s bár ismét vereséggel hagytuk el a pályát, mégis méltán zúgott a lelátóról a Szép volt, fiúk! (Videó a lefújás utáni pillanatokról itt.) Sportszerű mérkőzésen, egy korrekt ellenféllel szemben, nagyszerűen helytállt a csapat, eddigi legjobb eredményét elérve, s a játékosok valóban büszkén vonulhattak az öltözőbe: mindent megtettek a győzelemért. Szép volt, fiúk!

>>Képriport (28 fotó)

Edzői beszámoló

SZTK-Maglód 1:2
Szigetszentmiklós, 2007. október 21.

Kezdőcsapat:
Hoffmann E. (6)
Ladányi B. (7), Märtz R. (6), Bál J. (7), Leidl P. (6)
Kovács L. (6), Czeglédy L. (7), Dávid R. (6)
Acsai K. (7), Haász V. (6), Zsubori B. (6)

Cserék: Bodnár Sz. (6), Herke D. (6), Bombosz D. (-), Szuroczky K. (-)

Jók: Bál J., Ladányi B., Czeglédy L., Acsai K.

Meccs értékelése:
Elfoglaltságom miatt csak az első félidőn tudtam részt venni, de helyettesítőm, Gyuri bá beszámolóját figyelembe véve elégedett vagyok a csapattal. Végre volt tartásunk, az ellenfél vezetése ellenére sem adtuk fel a küzdelmet, mezőnyben jók voltunk és helyzeteket dolgoztunk ki.

Pandur Tamás, edző

Nincsenek megjegyzések: