2008. március 9., vasárnap

Dabasi kupa, 2008. 03. 02.

Vadonatúj sportcsarnok kiváló minőségű parkettával, lelátóval, digitális eredményjelző táblával - ez várta a meghívott öt csapatot a remekül megszervezett, profin, gördülékenyen és percre a megadott időbeosztás szerint lebonyolított dabasi teremtornán. Talán az egyetlen szépséghiba, hogy az amúgy jól bíráskodó játékvezető az első, reggel 8-kor (!) kezdődő mérkőzésre nem érkezett meg, így azt az alsónémediek edzője vezette, s éppen ellenünk. Az extrém korai rajt (az SZTK-pálya előtt fél 7-re volt megbeszélve a találkozás) sajnos meg is látszott a csapaton: szó szerint álmosan kezdtünk, a fiúk nem nagyon tudtak felpörögni. Dani azért több bravúrt is bemutatott, s egyszer ügyesen kiugratta Barnabást, aki meg is játszotta a labdát, de fölé lett belőle. Amúgy jól tartottuk magunkat, ám egy ügyesen kigurigázott akció végén a némediek mégis betaláltak; 0:1 lett a végeredmény.
A következő meccsen a végső győzelemre is esélyesnek mutatkozó, remek összjátékot produkáló SzAC 4:0-ra lelépte Vecsést. Nekünk ezután a viszonylag apró termetű játékosokból álló, s így verhetőnek tűnő Ikarus következett. Az elején nagy nyomás alá helyeztük a kapujukat, Levi egy hatalmas bombát is megeresztett, de nem sikerült betalálni. Aztán fokozatosan magára talált az ellenfél, ügyesen passzolgattak, s végül felülkerekedtek: az egyszer 18 perces, 5+1-es felállású meccs végén 0:3 szerepelt az eredményjelzőn. Az, hogy nem véletlen győzelemről volt szó, jól mutatta, hogy a következő találkozón az Ikarus meglepetésre a SzAC gárdáját is legyőzte 1:0 arányban.
A lógó orrú SZTK-s tábor felvidítására a Vecsés elleni mérkőzés kínált esélyt, s úgy tűnik, a pihenőidő alatt sikerült is kellően felpaprikázni a srácokat, mert már a meccs elején nagyon erősen belekezdtek. Nem is kellett sokáig várni az első gólra: egy szöglet után Szuri elé került a labda, aki higgadtan a hálóba gurított. Ezzel megtört a jég, ami érezhetően felszabadulttá tette a csapatot, s végre úgy játszottak, ahogy valójában tudnak. Álommeccs következett. Egy 9 méterről megítélt szabadrúgásnál Barnabás észrevette a háromtagú sorfal által hagyott rést, s laposan, elemi erővel kilőtte a hosszú sarkot.Néhány perccel később szintén ő volt eredményes: Dani hosszú kidobását félig háttal állva húzta védhetetlenül a hálóba. Az ismét jó formát mutató Kevin egy szóló után két védőt is kicselezett a hatoson belül, majd a kapus lába között lőtt a hálóba. Végül Ricsi kapásból, a félpályáról (!) megeresztett, a teljes védelem feje fölött elszálló, bődületes bombagóllal állította be az 5:0-ás végeredményt.
Egy meccsnyi pihenő után – amelyen Alsónémedi 1:0-ra legyőzte az Ikarust – ismét mi jöttünk, méghozzá a régi rivális SzAC ellen, s az előzőekben mutatott játék alapján a mérkőzés korántsem tűnt lefutottnak, sőt. Ugyanazzal a lendülettel kezdtünk, mint Vecsés ellen: öröm volt látni a szépen végigvitt támadásokat, a jó védekezést, a harcosságot és a sorozatban kidolgozott helyzeteket. Sajnos azonban ez utóbbiak rendre ki is maradtak: Barnabás például kétszer is százszázalékosnak tűnő gólhelyzetbe került, de Kevin szélről beküldött önzetlen passza után közvetlen közelről mellé gurított, majd egy általa kiverekedett lövőhelyzetből a kapufát találta el (ez már csak azért is sajnálatos volt, mert mint utóbb kiderült, már 3 góllal is ő kaphatta volna a gólkirálynak kijáró trófeát). De ugyanígy, ezúttal Valternak, Levinek, Kevinnek és Szurinak sem sikerült betalálnia. Ez persze egy idő után megbosszulta magát: egy kiugró SzAC-támadót Dani már csak buktatással tudott megállítani, a hetest pedig belőtték, s ezzel meg is nyerték a meccset 1:0-ra. Kár ezért, mert a játék alapján megérdemeltük volna a győzelmet, de hát három-négy helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni.
A tornagyőzelmet végül Alsónémedi szerezte meg; a SzAC lett a második, s az Ikarus a harmadik. Barnabás még a végén, negyedmagával, büntetőt rúghatott a gólkirályi címért, de már átöltözve, s negyven perccel az utolsó meccs után, teljesen váratlanul érte a lehetőség, így nem tudott igazán koncentrálni: lövését kifogta a kapus. Csapatunknak ezúttal be kellett érni a negyedik hellyel, ám a második két találkozón mutatott játék messze a legjobb teljesítmény volt az utóbbi időben, amiért csak dicséret illeti a srácokat.

A csapat:
Herke Dani
Ladányi Bence, Märtz Robi, Dávid Richárd, Bodnár Szilárd
Czeglédy Levente, Acsai Kevin, Bombosz Dimosztenisz
Haász Valter, Zsubori Barnabás, Szuroczky Krisztián
(Fotók hamarosan)

Nincsenek megjegyzések: