2009. február 14., szombat

MTK-SzTK, 2009. 02. 14.

Zsubori Ervin tudósítása

Öt perccel a fél 5-ös kezdés után meghűlt a vér az MTK-szurkolókban - s nem a dermesztő hideg miatt, hanem azért, mert lényegében az első kontránkból megszereztük a vezetést, Orosz Bálint révén. Addig jószerivel beszorultunk a kapunk elé a szombat késődélutánra megszervezett, villanyfényes edzőmeccsen, ám egy baloldali támadás után sikerült betalálni. A javarészt 1997-es, ám igen jó mozgású, remekül helyezkedő, gyors, s technikailag is képzett srácokat felvonultató házigazdákat érezhetően meglepte a gól, így újabb esélyeink adódtak: több támadás is végigvittünk, de az utolsó pillanatban a kapusuk mindig hárítani tudott. Az MTK viszonylag gyorsan magára is talált, majd egy éles szögből leadott lövéssel kisvártatva ki is egyenlített, s nem sokra rá a vezetést is megszerezte. Némi szerencsével mindkét találat hárítható lett volna, mint ahogy a harmadik is olyan gól volt, amit Herke Dani alapesetben könnyedén védeni szokott. A helyére beálló Völler Ádám a 3x25 perces meccs első játékrészében már nem kapott gólt, de az ellenfél ismét önbizalommal telten vonulhatott a szünetre.
A műfüves pályán zajló, bíró nélküli edzőmeccsen Csurka Zoli többféle felállást is kipróbált, folyamatosan kevergette a kártyákat és a játékosokat. A legígéretesebb próbálkozásnak egyértelműen Horváth Ádám középhátvédi bemutatkozása tűnt. A mezőnyben hatalmas termetűnek számító, remek felépítésű, rendkívül gyors játékosunk sok labdára odaért, megelőzött, osztogatott, felszabadított, s jó indításai is voltak. S bár nyilvánvalóan sokat kell még tanulnia e poszt sajátosságairól - ami természetes is, hiszen először játszott ilyet -, egyértelműen jól állt neki a feladat. Ezzel együtt, a folytatásban az ellenfél tovább növelte előnyét, s elmentek egészen 6:1-ig. Védhető gólt Ádám is kapott (egy lövést elvetődve szépen hárított, ám kiperdült a kezéből a labda, amelyre lecsapott a házigazdák szélsője), ám ő és Dani is mutatott be bravúrt a meccsen. Szintén a pozitívumok között említhető, hogy ekkora különbségnél sem adtuk fel a küzdelmet, bár gyakran kapkodó, pontatlan volt a játékunk. Szuroczky Krisztiánnak többször is sikerült helyzetbe kerülnie, főleg az első játékrészben, de a befejezésekkel nem volt szerencséje. A gól leginkább Kovács Matyi játékában volt benne, s végül nem is maradt ott: három találatig jutott; igaz, ebből az utolsót lökés miatt nem adta meg a hazai közönség (a mi szemszögünkből inkább úgy tűnt, csak a testi erejét használta). Amúgy az első gólja Zsubori Barnabás kiugratása után születetett (szó szerint lerázta magáról a védőit, s higgadtan kilőtte a hosszú sarkot), a másodiknál pedig egy szép összjáték után okosan elhúzta a kapus mellett a labdát, s a hálóba gurított. A meg nem adott gólon kívül Matyinak volt még két komoly ziccere. Az egyiknél az utolsó védő tépte-cibálta, s nagy nehezen földre vitte (tétmeccsen ezért piros lap járt volna); a megítélt szabadrúgást Bálint 20-23 méterről zseniálisan elívelte a sorfal fölött, a kapus már verve volt, ám a felső kapufát találta el a lövés. Sajnos a kipattanóra érkező Gubacsi Zoli – aki végig rengeteget dolgozott, sokat küzdött, s volt néhány jó ütemű kiugratása is – nem adott bele elég erőt a lövésbe, így a kapus vissza tudott érni. A másik kimaradt helyzetnél Matyi 8 méteren 2 métert vert rá a védőre, s egy az egyben mehetett a kapusra, de érthetetlen módon nem a kínálkozó jobb sarkot választotta, hanem keresztbe lőtt, s labdája elkerülte a kaput. Időközben az egyre felszabadultabban futballozó, s kétségtelenül jobb játékot mutató hazaiak újra eredményesek voltak, így 7:3 lett a vége, ám a helyzetek alapján a 6:4, vagy (ha a félig-meddig potyaként kapott góljainkat is beszámítjuk) akár az 5:4 reálisabb végeredmény lehetett volna.
Hideg volt, s kikaptunk, de voltak helyzeteink, s azért góljaink is. Mindenképpen hasznos volt tehát ez a meccs, jó hogy vállalkoztunk rá; talán majd vasárnap délelőtt, Tököl ellen jobban sikerül elkapni a fonalat.

>>Képriport (15 fotó)
MTK-SzTK 7:3
Edzőmeccs; Budapest, 2009. február 14.

A csapat:

Herke Dani, Völler Ádám
Ladányi Bence, Horváth Ádám, Dávid Ricsi, Darabos Balázs, Nabilek Dávid
Haász Valter, Gubacsi Zoltán, Orosz Bálint, Tótok András
Zsubori Barnabás, Kovács Mátyás, Szuroczky Krisztián

1 megjegyzés:

Cioara Andrei írta...

Foarte interesant ce ai postat.M-am uitat pe blogul tau si imi place ce am vazut chiar e frumos si interesant.Felicitari si sigur am sa mai revin!