2009. február 8., vasárnap

Volksbank-Kelen Kupa, 2009. 02. 07.

Dráma a csarnokban: az 1:1-re végződött mérkőzés után büntetőrúgások döntenek a győztesről. A szomszéd pályáról is átjönnek nézők, a hangosbemondó egyenként sorolja a készülődő játékosok nevét; a csapattagok összekapaszkodnak. A Dunakeszi Kinizsi játékosa odaáll, bevágja. Dávid Ricsi jön, nem látszik idegesnek: elemi erővel betalál ő is. Az ellenfél következik: okosan behelyezi a hatos vonalra állított labdát. A SzTK 11-es játékosát, Zsubori Barnabást szólítja a műsorközlő: félmagasan, helyezve, de erősen lövi, a kapus bele sem tud érni; felszabadultan fut vissza a társakhoz. A harmadik dunakeszi fiú sem hibázik, így Szuroczky Krisztiánon a lelki teher; jól játszott végig, s e mérkőzés egyetlen találatát is ő szerezte, ám korábban ziccert hibázott, mégis jelentkezett a büntetőhöz, s vállalta a harmadik rúgó szerepét. Többen nem mernek odanézni; nekifut, s magabiztosan kilövi a sarkot! Az első hármas kör tehát nem hozott eredményt, a párbaj folytatódik, az első hibáig. És Völler Ádám kivédi a következő büntetőt! Hatalmas éljenzés az SzTK-táborban, de még be is kell lőni a miénket; ki vállalja? Herke Dani, a másik kapus áll fel a kispadról, hogy lehelyezze a labdát a büntetőpontra; majd a bíró megadja a jelet, Dani nekifut, s bár mindenki – a kapus is – kíméletlen bombára számít, elképesztő higgadtsággal a bal alsóba helyezi a labdát! Az öröm leírhatatlan, a játékosok egymás nyakába borulnak, a szülők nem különben, mindenki boldog – minden jó, ha jó a vége. Ezzel a megnyert büntetőpárbajjal U13-as csapatunk a 7. helyet szerezte meg a Volksbank-Kelen Kupa 8 csapatos mezőnyében.
Amúgy a kupán nem igazán sikerült elkapni a fonalat, lassan lendültünk bele. A csoportkör első meccsén a későbbi döntős Rojik FC-t kis szerencsével megfoghattuk volna, de kimaradt az első ziccerünk, s végül csak 1:3-ra futotta (Barnabás gólpassza nyomán Orosz Bálint küzdötte ki a gólunkat). A Dunakeszivel a csoportkörben is találkoztunk, s nyernünk kellett volna; Orosz Bálint szenzációs felívelését Haász Valter még befejelte, s ezzel vezettünk is, ám egy szép kontrából kiegyenlítettek, így be kellett érnünk a döntetlennel. A Kelen SC „Táltosok” nevű formációja a legjobb volt a csoportunkból, s érdekes módon mégis ellenük mutattuk a legérettebb játékot; sokáig tartottuk magunkat, s Gubacsi Zoli szép előkészítése után Bálint erőszakossága ismét gólt ért, de az 1:3-as végeredmény reálisnak mondható. Így is harmadikak lettünk a csoportban, s a helyosztókon esélyünk lehetett volna az 5. helyre, ám az első meccsen nem sikerült bepasszíroznunk egyetlen gólt sem (erre leginkább egy bombaerős Bálint-szabadrúgásból lett volna esély, de a kapus védett), így a 0:0 után büntetők következtek. Ezen, bár Szilágyi Gabi és Orosz Bálint berúgták, ám a végén alulmaradtunk. Ez után következett az utolsó meccs, a Dunakeszi elleni drámai visszavágó, aminek nyomán végül is jó szájízzel fejezhettük be a kupát.
Azt a kupát, amelynek szervezése, lebonyolítása, körülményei példátlanul magas színvonalúk voltak. Az 1926-os alapítású Kelen FC szervezésében, a Marczibányi Sportcentrum félgömb-sátorral fedett, tökéletes minőségű két műfüves pályáján zajló tornára külön nyomtatott műsorfüzet készült; a meccsek hihetetlenül gördülékenyen, központi sípszóra kezdődtek; a játékvezetés hibátlannak, nagyvonalúnak és gyerekbarátnak volt mondható; a meccsek alatt „közönségzaj” szólt a hangszórókból, s a góllövőket név szerint azonnal bemondták. A 17.50-re előre jelzett, s pontban 17.50-kor kezdődő eredményhirdetésen a Magyar Futsalválogatott vezetői adták át a díjakat; minden résztvevő kapott ajándékot, minden csapatból díjazták a legjobb játékost – nálunk Orosz Bálint kapta az elismerést, méltán -, kiadtak fair play díjat, a dobogós csapatoknak érmet, a győztes pedig – a mezőnyből messze kimagasló, valóban élményszerű játékot produkáló RTK-Vasló Kft. csapata – magasba emelhette a Volksbank-Kelen Kupát. Köszönet a szervezésért, jó volt, hogy ott lehettünk mi is.

A csapat: Herke Dani, Völler Ádám, Darabos Balázs, Dávid Ricsi, Ladányi Bence, Szilágyi Gábor, Orosz Bálint, Szabó Ákos, Gubacsi Zoltán, Haász Valter, Szuroczky Krisztián, Zsubori Barnabás.

Nincsenek megjegyzések: