2009. február 15., vasárnap

SzTK-Tököl, 2009. 02. 15.

Pár óra alvás és egy könnyű reggeli után, vasárnap délelőtt 10-kor már ismét melegített a csapat: a szombati MTK-meccs után ezúttal a Tököl elleni edzőmérkőzés volt soron, méghozzá hazai környezetben.
Az ismét 3x25 percesre megbeszélt mérkőzésen nagy lendülettel kezdtünk, s sikerült is beszorítani kapuja elé az ellenfelet. Az első helyzetek még kimaradtak, de érezni lehetett, hogy ha beviszünk egy találatot, akkor ezúttal nem lehet gond a győzelemmel. A tököliek javarészt alacsonyabbak voltak a mieinknél - kivéve egyik csatárukat, aki éppen kétszer akkora volt, mint ékpárja, magasságban és súlyban egyaránt (utóbbiban inkább háromszor), ám ennek ellenére ügyesen és gyorsan mozgott, a meccs során többször lefutotta védőinket, s a labdával sem bánt ügyetlenül, sőt gólt is szerzett. Elsőként azonban náluk rezgett a háló: Orosz Bálint 18 méterről, remekül eltalált lövéssel ívelte át a kapust. Sajnos ettől a henger még nem indult be, meddő mezőnyfölény következett, majd egy hidegzuhany: a vendégeknek sikerült kiegyenlíteniük. Szerencsére a bekapott gól nem vette el a kedvét a srácoknak, nyilván ők is érezték, hogy ez a meccs nyerhető. Már a második játékrészben, a négy-öt ponton végrehajtott cseréket követően, előbb Zsubori Barnabás jutott el lövésig - ezt még a kapus hárítani tudta -, majd egy ötösön belüli kavarodás után a felhúzódó Horváth Ádám okosan a hálóba bólintott; ismét vezettünk. Ez érezhetően megnyugtatta a fiúkat, higgadt gurigázásra, háromszögelésre is vállalkoztak. Különösen Gubacsi Zoli robotolt sokat a középpályán, rengeteg labdát szerzett, s általában sikerült is azokat jól megjátszania, de Haász Valter és Szuroczky Krisztián is sokat dolgozott, hasznosan játszott. Az előnyt egy szépen kijátszott akció végén sikerült növelni: a kapura törő Orosz Bálintot a tizenhatoson belül buktatták; a büntetőhöz a sértett állt oda, s higgadtan gólra váltotta a lehetőséget. A következő gólunknál, amely az ezúttal is többször jól kiugró, erőtől duzzadó játékot mutató Kovács Matyi nevéhez fűződik (mindenkit maga mögött hagyva magabiztosan ellőtt a kapus mellett), már-már eldőlni látszott a meccs, de a tököliek dicséretére legyen mondva, nem adták fel, s egy remekbeszabott szöktetés után gyors szélsőjük meg is szerezte második góljukat. A meccs akkor kezdett különösen izgalmassá válni, amikor a vendégek óriása egy lesgyanús szöktetés után (egészen pontosan: legalább másfél méteres lest követően) megnyújtotta lépteit, s profin be is fejezte az akciót, 4:3-ra módosítva az eredményt.
Ezúttal azonban a lelkesen és helyenként kifejezetten jól játszó csapatunk nem esett abba a hibába, hogy egy megnyert meccset kiengedjen a kezéből. A hátsó alakzatban Horváth Ádám és Darabos Balázs is egyre inkább magára talált, s a két szélen Ladányi Bence és Szamocseta Balázs szintén kitartóan robotolt, így sikerült feltolnunk a védekezésünket a középpályáig. Ahogy a vendégek kezdtek elfáradni, nem mindig értek már vissza, így egyre többször tudtunk létszámfölényes szituációkat kialakítani. Az egyikből ismét – a tőle elvárt mezőnymunkát nyújtó és kiváló szögleteket produkáló – Bálint szaporította góljainak számát, majd a vége felé Matyi sokadik megiramodásainak egyikét szépségdíjas találattal koronázta meg: a jobb oldalon elhúzva a tizenhatos magasságából lendületből, erőből, védhetetlenül kilőtte a rövid sarkot.
Ahhoz, hogy ilyen sima legyen a vége, egy kapusbravúrra is szükség volt: a nagytermetű tököli támadó - akit amúgy korábban Horváth Ádám többször is kőkemény, ám szabályos belépővel állított meg - az ötösünkön belül, egy visszahúzós csel nyomán egyensúlyát vesztette, de a sportszerű edzői kar bemondta rá a büntetőt. A tizenegyeshez ő maga állt oda, ám keményen, jól helyezve, félmagasan meglőtt büntetőjét Herke Dani remek vetődéssel oldalra ütötte. Így tehát 6:3 lett a vége; soha rosszabb eredményt! Szép volt srácok!

SzTK-Tököl 6:3
Edzőmeccs, Szigetszentmiklós, 2009. február 15.

A csapat:

Herke Dani, Völler Ádám
Ladányi Bence, Horváth Ádám, Dávid Ricsi,
Darabos Balázs, Szamocseta Balázs
Haász Valter, Nagy Bence, Gubacsi Zoltán, Orosz Bálint,
Tótok András, Hóbor Mihály
Zsubori Barnabás, Kovács Mátyás, Szuroczky Krisztián

Edzői értékelés

A meccs értékeléséhez meg kell említeni, hogy az ellenfélnél nem szerepelt túlkoros. Tudom, hogy hihetetlennek hangzik, de Boti névre hallgató óriás támadójuk is 96-os születésű volt, sőt még 98-as is volt a csapatukban. Ez persze nem vesz el semmit a győzelem értékéből. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk; az más kérdés, hogy a javát ki is hagytuk; ezen mindenféleképpen javítanunk kell, ha a jövőben eredményesek akarunk lenni. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a bírói ítéletekkel az ellenfelet segítettük, de ezekkel is csak a hibáinkra akartuk felhívni a játékosok figyelmét. Aki kiemelkedett a mezőnyből, az Bálint és Matyi a góljaik miatt. Dicséretet érdemel még Szamocseta Balázs, aki igencsak meglepett mindenkit a játékával.

Pandur Tamás, edző

Nincsenek megjegyzések: