2009. február 22., vasárnap

Teremkupa - Szigetszentmiklós, 2009.02.22.

Zsubori Ervin tudósítása

Hatcsapatos U13-as teremtornára került sor 2009. február 22-én, vasárnap délelőtt 9 órától az SzTK fedett csarnokában. Mi ismét két gárdát állítottunk ki, ám a múltkorihoz képest némiképp eltérő (kiegyenlítettebb) összetételben. Már csak azért is, mert a keret egyik kapusa sem tudott eljönni; így az SzTK1-nél Szamocseta Balázs vállalta a posztot, a másik csapat pedig az U11-es keret egyik hálóőrét, Danit kapta kölcsön. A tornára Csepel, Dunaharaszti, Tököl és Dunaújváros együttese nevezett még be. A 20 perces meccseken 5+1-es felállásban mérkőztek meg a csapatok; mindenki játszott mindenkivel.

Csapataink
SzTK1: Szamocseta Balázs, Darabos Balázs, Ladányi Bence, Horváth Ádám, Orosz Bálint, Hóbor Mihály, Tótok András, Szabó Ákos
SzTK2: Dani, Nabilek Dávid, Szilágyi Gábor, Dávid Ricsi, Märtz Robi, Nagy Bence, Haász Valter, Kovács Mátyás, Zsubori Barnabás

A mérkőzések összefoglalói

1. SzTK1-Csepel 1:2
Elég gyengén kezdtünk, nem találtuk a ritmust, nem nagyon tudtunk folyamatos játékot kialakítani. Az ellenfél szerezte meg a vezetést (0:1), majd a csepeliek fölénye nyomasztóvá vált, nem tudtunk gólhelyzetig eljutni: első igazi kapura lövésünkre a 12. percig kellett várni. Bár Szamocseta Balázs jól védett, egy újabb kontránál hárman vezethették rá a labdát, így nem volt esélye (0:2). Még sikerült szépíteni - Orosz Bálint remekül húzott el a szélen, s gyönyörűen tálalt középre, ahol Ladányi Bencének már nem volt nehéz dolga (1:2) -, ám egyenlíteni már nem tudtunk.

2. SzTK2-Tököl 5:0
Nagy lendülettel kezdett a csapat, beszorítottuk a tökölieket a kapujuk elé, aminek meg is lett az eredménye. Előbb Kovács Matyi köszönt be egy távoli lövéssel (1:0), majd Szilágyi Gabi elvállalta vagy 15 méterről, s a lábak között a labda egészen a hálóig jutott (2:0). A kis Dani, amikor szükség volt rá, magabiztosan védett, Märtz Robi pedig tanári játékkal takarított hátul, így tovább támadhattunk. Dávid Ricsi nagy erejű lövése még kipattant a védőkről, de a kapu baloldalán helyezkedő Zsubori Barnabás kapásból, ballal védhetetlenül a léc alá bombázott (3:0). Ekkor már felszabadultan, bátran fociztunk; Matyi ismét távolról suhintott, s bár egy védő még bele tudott érni, a lábáról a hálóba vágódott a labda (4:0). Nem sokkal a vége előtt pedig Barnabás került helyzetbe, aki ismét bal oldalról, háttal a kapunak, szenzációs mozdulattal besarkazta az újabb gólunkat (5:0). Ezzel a torna legnagyobb arányú győzelmét sikerült begyűjteni.

3. Dunaharaszti-Dunaújváros 2:0
Két nagyon jól szervezett, gyors játékot mutató csapat kiegyenlített küzdelmét hozta a találkozó, amelyet végül a magasabb és erősebb játékosokat felvonultató Dunaharaszti nyert meg.

4. SzTK1-Tököl 3:3
Azért volt fájdalmas ez a mérkőzés, mert biztosnak látszó 3 pontot engedtünk ki a kezünkből. Orosz Bálint kiváló lövésével mi szereztük meg a vezetést, majd ugyanő jó ütemben gurított középre, ahol Szuroczky Krisztián érkezett, s higgadtan értékesítette a helyzetet (2:0). A tököliek azonban nem adták fel, s két gyors kontrából kiegyenlítettek (2:2), sőt, a kitámadó csapatunkat átjátszva a vezetést is megszerezték (2:3). A fiúk dicséretére legyen mondva, a váratlan fordulattól nem omlottak össze, s Tótok András remek szólója majd lecsapódó lövése révén kiegyenlítettek (3:3); egy pontot tehát sikerült megmenteni, de itt győzni kellett volna.

5. Csepel-Dunaújváros 0:2
A csepeliek viszonylag jól tartották magukat, ám ügyesen cselező, hórihorgas kapusuk - aki nyilvánvalóan mezőnyjátékosként vállalta a védést - egy félpályás kifutásnál elveszítette a labdát, s az egyik dunaújvárosi támadó, remek helyzetfelismeréssel, bevette az üres kaput (0:1), majd egy szép perdítés nyomán sikerült tovább növelni az előnyt.

6. SzTK2-Dunaharaszti 0:3
Nem ezt a mérkőzést kellett megnyerni, s a csoda nem is sikerült. Bár az első lövés a miénk volt, két kihagyás elég volt ahhoz, hogy elhúzzon az ellenfél (0:2), majd a hatalmas vendégfölény egy újabb gólt eredményezett (0:3); a háromgólos vereség tisztes helytállásnak minősíthető, s Dani kiváló védései is kellettek hozzá.

7. SzTK1-Dunaújváros 1:0
Ezen a meccsen a srácok végre elhitték, hogy tudnak focizni, így sikerült meglepni az esélyesebbnek tűnő ellenfelet. A meccs egyetlen gólját Szuroczky Krisztián szerezte (1:0), s köszönhetően Szamocseta Balázs bravúrjainak, meg a határozott védekezésnek, az eredményt - nagy küzdelemben, s némi szerencsével - végig meg is tudtuk tartani.
A meccs videója (a felvétel a dunaújvárosi csapat honlapján található):



8. SzTK2-Csepel 3:0

Fejben sikerült túljutni az előző vereségen, a Tököl elleni ötgólos győzelem pedig kellő magabiztosságot kölcsönzött a csapatnak ahhoz, hogy támadólag tudjon fellépni. Kemény küzdelmet követően a 7. percben Zsubori Barnabás egy védőkről kijövő labdát kapásból, félmagasan, keményen meglőtt, s ezzel megszereztük a vezetést (1:0). Dani ismét biztos hálóőrnek bizonyult, így feljebb tolhattuk a védekezésünket. Barnabás egy berúgásnál jól vette észre a hosszún érkező Nagy Bencét, elétálalt, s máris két góllal vezettünk (2:0). Ez végképp megnyugtatta a srácokat, helyenként már szép, folyamatos játékot is produkáltunk. A középpálya magasságában Matyi szerzett labdát, s kiváló ütemben ugratta ki két védő között Barnabást, aki egy csellel tisztára játszotta magát, s magabiztosan elgurított a kapus mellett (3:0). Megérdemelt, szép győzelem volt.

9. Tököl-Dunaharaszti 2:5
Igazából egy percig sem volt kérdéses e meccs végkimenetele, a nagy fölényben focizó, gyönyörűen kijátszott gólokat szerző Dunaharasztinak bevitt 2 találat viszont tovább erősítette a tököliek hitét, hogy van keresnivalójuk ezen a tornán.

10. SzTK2-Dunaújváros 0:2
Az lett volna igazán szép, ha hozzuk ezt a meccset, s erre meg is lett volna a reális esély, elvégre az elején mi támadtunk, ám a szikrázó küzdelemben végül az ellenfél szerzett vezetést (0:1). Nem tudtunk megújulni, kicsit fáradtnak tűntek a fiúk, amire egy újabb bekapott gól volt a válasz (0:2).
A meccs videója (a felvétel a dunaújvárosi csapat honlapján található):



11. SzTK1-Dunaharaszti 2:5

Csodára lett volna szükség a meglepetés-eredményhez, s a csoda ezúttal elmaradt. Pedig a kezdés valóban csodaszerű volt: Bálint 10 méteres bombája védhetetlenül csapódott a hálóba. Néhány percig úgy tűnt, a vendégeket kicsit összezavarta a gól, mi pedig kimondottan elkaptuk a fonalat, jól passzolgattunk, ám sajnos nem tudtuk növelni az előnyt. Egy bődületes kétkapufás góllal egyenlítettek (1:1), majd Szamocseta-bravúrok következtek, ám az amúgy csapata egyik legjobbjának számító Horváth Ádám eladott labdája után már ő sem tehetett semmit (1:2), mint ahogy valamivel később, egy villámgyors kontránál sem (1:3). Ha ekkor Bálint 20 méteres lövése a kapufáról befelé pattan, akkor talán még lehetett volna remény, ám kifelé pattant (igaz, Szuri felé, aki viszont nem találta el jól, így a helyzet kimaradt), az ezt követő két góltól pedig lényegében összeomlott a csapat (1:5). Horváth Ádám mindent elsöprő felfutása a sípszó pillanatában még gólt ért (2:5), ám ez kevés volt az üdvösséghez.

12. Csepel-Tököl 0:1
Most hálálta meg magát a Haraszti ellen szerzett két találat: a tököliek, Hamar István edző folyamatos irányítása mellett, elkezdtek focizni, s nagy küzdelemben bedarálták a Csepelt.

13. SzTK1-SzTK2 2:3
A múltkori teremtornán látotthoz hasonló kimagasló színvonalat ezúttal nem hozott ez a házi presztízsmeccs, ám drámát annál inkább. Az elején úgy tűnt, a zöld felsőben játszó 1-es csapat állva hagyja a narancsmezes társakat: már a 2. percben egy újabb Bálint-bombának örülhetett a szülői szurkolótábor egyik fele. Nem sokra rá, a kitámadó 2-es csapatot átjátszva, Szuroczky Krisztiánhoz jutott el egy kiugratás, aki tolt rajta egyet, majd nagyszerű ütemben kilőtte a sarkot (2:0). Ezen a napon azonban a zöldmezeseknek nem kedvezett a szerencse. Egy szépen kijátszott akció végén Kovács Matyi talált be (2:1), majd Haász Valter csapott le erőszakosan egy lecsorgó labdára (2:2). És ezzel még nem volt vége! Már csak húszegynéhány másodperc volt hátra, amikor egy lövés, némi szerencsével, kijött a nagy nyomástól kissé elbizonytalanodó Szamocseta Balázsról; a felfutó Märtz Robi pedig ellenállhatatlan lendülettel érkezett a labdára, s óriási gólt lőtt (2:3)! A középkezdés után már nem volt idő érdemi támadást kialakítani, így a 2-es csapat tagjai egymás nyakába borulva, eufóriában ünnepelhettek, míg ellenfél-csapattársaiknál, akik pedig ezen a meccsen jobban játszottak, bizony helyenként eltörött a mécses.

14. Tököl-Dunaújváros 4:2
A ki-ki meccsen az 1-es csapat dobogós esélyei ezzel elszálltak, ám a 2-es gárdánál lázas számolgatás kezdődött, méghozzá azzal az eredménnyel, hogy ha bekövetkezik a csoda, s az eleinte botladozó, ám egyre inkább magára találó Tököl legyőzi a kimondottan szépen focizó, ám épp az SzTK1 ellen botló Dunaferrt, akkor bizony kinézhet egy érem nekik is, de nekünk is. Mindez valósággal szárnyakat adott a tökölieknek: időnként szemet gyönyörködtető játékkal egy négyest vágtak a dunaújvárosiaknak, akik aztán ugyan kikecmeregtek a bénultságból, ám csak 2 gólra futotta az erejükből. Mindez azt jelentette, hogy az utolsó meccstől függetlenül a Tököl bronzéremmel, az SzTK2 legénysége pedig ezüstmedállal (!) térhet haza.

15. Dunaharaszti-Csepel 4:1
Csepel legjobb játékát mutatta ezen a tét nélküli találkozón, ám ez kevés volt a kirobbanó formában futballozó, s a tornát 100 százalékos teljesítménnyel megnyerő Dunaharaszti ellen.

A torna végeredménye
1. Dunaharaszti (15 pont)
2. SzTK2 (9 pont)
3. Tököl (7 pont)
4. Dunaújváros (6 pont)
5. SzTK1 (4 pont)
6. Csepel (3 pont)

Házi góllövőlista
4 gólos: Zsubori Barnabás
3 gólosok: Kovács Matyi, Orosz Bálint, Szuroczky Krisztián
1. gólosok: Haász Valter, Horváth Ádám, Ladányi Bence, Märtz Róbert, Nagy Bence, Szilágyi Gábor, Tótok András

Edzői értékelés
Valamivel színvonalasabb torna volt, mint a múltkori, köszönhetően annak is, hogy most hat csapat alkotta a mezőnyt. Dunaharaszti kivételével nagyjából egyforma képességű csapatokat sikerült meghívni. A tököliek és a dunaújvárosiak nem éltek a túlkoros játékos szerepeltetésével.
Reálisan nézve a dolgot, a második és a harmadik helyet kellett volna megszerezniük a csapatainknak. Ebből az egyiket sikerült is elcsípni, ezzel mindenféleképpen elégedett vagyok. A zöld mezben játszó csapatunk a vártnál rosszabb helyezést ért el, ami főképp az elégtelen helyzetkihasználásnak tudható be. Megint a házi derbi volt a legizgalmasabb, ennek külön örülök.
Barnát emelném ki a 4 gólja miatt (amelyből az egyik a már-már szokásos sarkazós volt), Bálintot és Andrist pedig a mezőnyben nyújtott teljesítményük alapján. Dicséretet érdemel még Szamocseta Balázs, aki szerintem helyt állt kapus poszton is.
Pandur Tamás, edző

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönjük az elismerő szavakat csapatunkról.Most voltunk nálatok harmadszor és csak gratulálni tudunk a létesítményetekhez és az ott folyó munkához.Köszönjük nektek a lehetőségeket.
Egy Dunaújvárosi apuka.
www.dunaujvaros97@portal.hu

Névtelen írta...

Bocsi elírtam a honlapcímet.
www.dunaujvaros97.gportal.hu