2009. március 7., szombat

Télbúcsúztató edzőmeccsek

Zsubori Ervin tudósítása

Három edzőmeccsre került sor a téli felkészülési időszak végén, amelyekre alighanem még rányomta a bélyegét a fagyos február, így talán remélhetjük, hogy a tavaszi hadjárat ütközeteiről vidámabb képpel vonulhatunk majd az öltözőbe.
Február 26-án, csütörtökön a Szent Pál Akadémia FC csapatát fogadtuk a hókupacokkal szegélyezett, műfüves hazai pályán. Jómagam ezt a meccset nem tudtam megnézni, így csak hallomásból tudom: a mi szempontunkból a legnagyobb pozitívum, ami elmondható, hogy 0:2-ről még tudtunk egyenlíteni, ám a vége sajnos így is 3:6 lett. Szurkolói értékelések szerint nagyjából mindenki tudása alatt teljesített. Góljainkat Haász Valter, Kovács Matyi és a nemrégóta a csapattal edző Bartos Matyi szerezték.
A hókupacok egy része még megvolt március elsején, vasárnap is, ám a gyönyörű napsütés már a valódi tavaszt idézte, mint ahogyan - remélhetőleg - az első 30 perc is. A KISE elleni találkozón ekkor kimondottan jól játszottunk: beszorítottuk az ellenfelet, voltak passzok, elfutások, ütközések és gólhelyzetek is, ám ez utóbbiak sajnos kimaradtak. A sorozatos cserék után a második félórát egy bátortalanabbnak ható csapat kezdte meg, már az elején magunkra húztuk az ellenfelet, s ez gyorsan meg is bosszulta magát: egy szép szólót követően a KISE csatára elhúzta a kapusunk mellett a labdát, s a bal alsóba lőtt. A támadásszervezés továbbra sem nagyon indult be, görcsösen és rendre egy-két ütemmel lemaradva játszottunk, a védelem is bizonytalankodott, sok volt az eladott labda, mégis sikerült kiegyenlíteni: a tizenhatos sarkáról, bal oldalról megítélt szabadrúgást az ezúttal is sokat dolgozó Orosz Bálint, a tőle elvárható magabiztossággal, a hosszú felsőbe ívelte. Nem sokáig örülhettünk azonban az egyenlítésnek, mert a vendégek büntetőhöz jutottak, s ismét megszerezték a vezetést, sőt, egy kapusról kijövő labdára lecsapva újra eredményesek voltak. A harmadik harminc perc megint kiegyenlítettebb játékot hozott, s - főként csapatunk egyik legjobbja, Gubacsi Zoli rengeteg szerelése, megelőzése, indítása révén - több jó kiugratásra is futotta, ám sajnos Kovács Matyi és az ezúttal előretoltan játszó Martz Robi is rendre kihagyta a kínálkozó lehetőségeket, így nem sikerült szépíteni.
Már bőven tavaszi találkozónak volt minősíthető a Dalnoki Akadémia U11-es csikócsapata elleni edzőmecs március 7-én 9 órakor. Noha esetenként 3 év korkülönbség is volt a javunkra a szemben álló felek között, ez sajnos a játék képén egyáltalán nem tükröződött. Bátortalanul, erőtlenül, sok hibával játszottunk, ahogy mondani szokás, "fejben" sem voltunk ott, míg az ellenfél kerete kifejezetten ügyes, gyors, jól helyezkedő srácokból állt. Az első félidő során lényegében helyzetig sem jutottunk el, ellenben kaptunk egy ötöst (ezek részben lesgyanús gólok voltak, de ez a döntő fölény tényén mit sem változtat). A második játékrészre egy kicsit összekapták magukat a fiúk, így három gólhelyzetünk is adódott, de ezek sajnos rendre kimaradtak. Mégis, ez a félidő legalább döntetlenre végződött: Orosz Bálint egy 18 méterről megítélt szabadrúgást védhetetlenül ívelt a léc alá, amire az ellenfél egy szép kontratámadással válaszolt.
Ezen a három meccsen aligha érdemes sokáig keseregni, annál kevésbé, mert nyakunkon a bajnokság. Március 21-én a törökbálintiakat fogadjuk, akik ellen tavaly idegenben az első félidőben jól tartottunk magunkat, de aztán 12:3 lett a vége. Ha nem akarunk most is egy hasonló pofonba belefutni, igencsak nagy formajavulásra lesz szükség a hátralévő két hétben. Ez ügyben nyilván az edzők tehetnek a legtöbbet, de az is fontos volna, hogy a szurkolók ne forduljanak el a csapattól, s továbbra is biztassák, bátorítsák a játékosokat. Mert miközben érthető a türelmetlenség, vagy akár az elkeseredettség is, s persze mindenki szeretne szép játékot, nagyszerű győzelmeket látni, nem szabadna elfelejteni: nem azért szurkolunk ennek a csapatnak, mert messze földön a legjobb, hanem mert a mi fiaink fociznak benne... Hajrá szülők, hajrá edzők, hajrá srácok!

SzTK-Szent Pál Akadémia FC 3:6
Szigetszentmiklós, 2009. február 26.

SzTK-KISE 1:3
Szigetszentmiklós, 2009. március 1.

SzTK-Dalnoki Akadémia Csikócsapat 1:6
Szigetszentmiklós, 2009. március 7.

Nincsenek megjegyzések: